Uz kupovinu stolice iskoristi -10% popusta na podizni stol. Nazovite +385 99 545 9640

Uz kupovinu stolice iskoristi -10% popusta na podizni stol. Nazovite +385 99 545 9640

Salon je zatvoren 13.06 i 14.06

Ali je investicija v dober pisarniški stol smiselna?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

V zadnjih letih pogosto beremo, kako se velika (tehnološka) podjetja trudijo poskrbeti za večje udobje zaposlenih na delovnem mestu. Pobude največkrat vključujejo sobe za sprostitev, opremljene z ročnim nogometom in igralnimi konzolami, kuhinjo z vedno svežim sadjem in prigrizki, ali pa telovadnico neposredno v prostorih podjetja. Ne zveni slabo, a vrnimo se k osnovam.

V službi preživimo (minimalno) osem ur dnevno in za dobro počutje v prvi vrsti potrebujemo ustrezno osvetljeno pisarno, mizo na pravilni višini in kakovostna monitor ter stol. Kaj pomeni kakovosten stol? Ali se splača investirati v ergonomski stol, je sploh mogoče opaziti razliko?

Ko enkrat preizkusimo kakovosten ergonomski stol, se ne želimo več vrniti na slabšega. Dober stol, namenjen dolgotrajnemu sedenju, bo razbremenil mišice v hrbtenici in vratu. Tako bo vaše telo tudi po večurnem delu za mizo sproščeno, dolgoročno pa se boste izognili kroničnim bolečinam, ki se pojavijo po letih nepravilne drže.

Za dolgoročno zdravje naše hrbtenice je investicija v kakovosten stol najboljši nakup, ki ga lahko opravimo. Gre za odločitev, ki jo vsekakor ne boste obžalovali.  Na kaj moramo torej biti pozorni pri odločanju?

Dober stol ima naslednje:

Učinkovito ledveno podporo. Ledvena podpora pomaga ohranjati naravno krivuljo hrbtenice in tako pripomore k zdravi, pravilni drži med sedenjem. Prav na tem področju večina cenejših stolov najbolj razočara. Dobra ledvena opora mora v spodnjem delu hrbtenice dejansko nuditi občutek olajšanja, naklon oziroma intenzivnost opore pa lahko ustrezno nastavimo glede na naše potrebe in želje.

Nastavitev višine hrbtišča. Hrbtišče stola je pri izbiri izredno pomembno. Mora biti ergonomsko oblikovano in nastavljivo, da se lahko prilagodi našemu telesu. Le ob pravilni nastavitvi se bomo na njem počutili sproščeno in udobno. Stol iTrek omogoča natančno nastavljanje višine, zato lahko vsi, visoki od 160 pa do 185 cm, najdemo pravo nastavitev. Oglejte si kratek video, ki vse to dobro ponazori.

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=K2ZUUyuZIBQ’ mobile_image=” attachment=” attachment_size=” format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ conditional_play=” av_uid=’av-2304b9′]

Nastavitev višine naslonjala za glavo. Naslon za glavo je prednost, ki je pri večurnem sedenju neprecenljiva, saj se le tako izognemo bolečinam v vratu. Za najboljši izkoristek naslona za glavo je hkrati pomembno, da je monitor računalnika nastavljen v višini oči in ravno prav oddaljen.

Nastavljivi naslonjali za roke. Ta funkcija je pri stolu pomembna predvsem zato, da se lahko popolnoma približamo pisalni mizi in nas naslonjali pri tem ne ovirata. Le tako lahko izkoristimo vse prednosti dobre opore hrbtenice in ledvenega dela in pri tem dosežemo pravilno držo.

Sinhroni mehanizem omogoča nastavitev naklona stola glede na našo težo. Ta mehanizem odlikuje nekoliko dražje pisarniške stole in omogoča, da se v stolu lahko za krajši čas resnično odpočijemo. A da bi bila ta sprostitev čim bolj udobna, mora biti nagib stola takšen, da bodo naša stopala še vedno poravnana s tlemi. Pri slabših izvedbah ergonomskih stolov namreč lahko naše noge izgubijo stik s tlemi.

Tako, zdaj imate podatke, ki jih potrebujete za odločitev. Oglejte si tudi ponudbo naših ergonomskih stolov Ergovision iTrek, ki omogočajo nastavitev vseh naštetih lastnosti. Številne zadovoljne stranke so nad stolom navdušene in prepričani smo, da boste tudi vi. Zato vam nudimo garancijo za zadovoljstvo v obliki 30-dnevnega brezplačnega vračila stola. Če pa lahko stol preizkusite v vašem podjetju, vam ga pripeljemo tudi na brezplačno testiranje za nekaj dni.

Privoščite svoji hrbtenici najboljše, saj boste na stolu presedeli vrsto let.

[av_button label=’Naroči brezplačni preizkus’ link=’manually,https://hr.ergovision-office.com/brezplacni-preizkus-stola-itrek/’ link_target=” size=’large’ position=’left’ label_display=” icon_select=’yes’ icon=’ue80b’ font=’entypo-fontello’ color=’red’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-23ornp’ admin_preview_bg=”]

Prijavi se na e-novice

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit